ÄLÄ TUE PENTUTEHTAILUA!!!

Älä osta rekisteröimätöntä ROTUKOIRAA -
ÄLÄKÄ sellaista jolta puuttuu jokin terveystulos!!!

Alaskanmalamuuteilla on PEVISA jolloin astustusaikaan koiralla tulee olla terveystutkittuna lonkat, kyynärpäät ja silmät (silmätarkastus ei saa olla yli 24kk vanha)

Kun harkitset KOIRAN hankkimista - tutki taustat!
Tutki vanhempien taustat - kysele vaikkapa rotuyhdistyksestä tietoja, tai suunnitellun pentueen vanhempien kasvattajilta.

Itse kun pidän terveyttä tärkeimpänä jalostuskriteerinä luonteen lisäksi niin olen hyvin kriittinen jos lähisuvusta löytyy jotain sairauksia, kuten
EPILEPSIAA


jota alaskanmalamuuteilla on hyvin vähän (ainakin tiedossa) ja koiria joiden takaa sitä löytyy
EI PIDÄ KÄYTTÄÄ JALOSTUKSEEN!!!

Kasvattaja on myös velvollinen kertomaan suvussa esiintyvistä sairauksista !!
OLE TARKKA -OTA SELVÄÄ - SILLÄ TULET ELÄMÄÄN KOIRAN KANSSA USEITA VUOSIA!!!!

Lisäksi ko. pentujen hinta näyttää olevan melkein sama kuin rekisteröidyillä ja terveet taustat omaavilla yhdistelmillä!!

Tämä purkaukseni johtuu siitä että kahdelle mun kasvatille odotetaan pentuja huhtikuun ekalla viikolla vaikka uroksen veljellä on EPILEPSIA ja olen tiedottanut tilanteesta koko pentueen omistajille ja sanonut että EI SAA TEHDÄ PENTUJA
ettei EPILEPSIA lisäänny tässä muuten niin terveessä rodussamme!!
Kaiken lisäksi ko. vanhemmilla on ollut jo yksi pentue vaikka jo silloin oli tuo EPILEPSIA tiedossa.
Itselle epilepsia tuli ensimmäistä kertaa esiin tuossa pentueessa (josta uros on) ja taustalla ei Suomessa ole epilepsiaa mutta narttu on Norjan tuonti ja sieltä on nyt myöhemminkin löytynyt ko. sairautta..


Lisäksi minuun on ottanut yhteyttä ko. perheen naapurustossa asuvat ihmiset koska koirat häiritsevät alueen asukkaita ja he ovat tehneet useita eläinsuojeluilmoituksia sekä ilmoituksia poliisille.

Minulta saa tietoja jos joku niitä kaipaa.

Etusivu